Алкално-киселинният баланс и 10 начина за възстановяването му

Алкално-киселинният баланс и 10 начина за възстановяването му

Алкално-киселинният баланс (киселинността на тялото) е едно от нещата, към които нашите тела са особено чувствителни. Мерната единица за алкалност или киселинност се нарича водороден показател рН (от англ. potential hydrogen). Водородният показател рН е мярка за количеството и активността на водородни йони в даден разтвор.

Алкалността убива всички болести.

“Никоя болест, включително и рак, не може да съществува в алкална среда.” – Д-р Ото Варбург, лауреат на Нобелова награда през 1931 година за откриването на рака.

При много хора, нивото на киселинност на организма е висока. Това е типичен резултат от консумацията на полуфабрикати, рафинирана захар, както и ГМО.

Въпреки това, не всички са наясно, че киселинната среда е идеална за развитието на рак, затлъстяване, болка и много заболявания.

За щастие, за да се създаде алкална среда в организма е много лесно. Алкалната среда е пълна противоположност на киселата.

Ето 10 начини за естествено възстановяване на алкално-киселинния баланс на организма:

1. Най-важно е да започнете деня си с усмивка и една голяма чаша вода с добавка на пресен сок от един лимон. Въпреки, че лимоните са кисели, те оказват противоположно действие върху тялото. Пийте тази напитка на празен стомах, за да го пречистите.

Друг вариант – ежедневно пийте 1-2 чаши натурален ябълков оцет с вода. Достатъчно е да смесите 1-2 супени лъжици оцет с 220 мл вода.

2. Яжте големи порции салата от зеленчуци, подправени с лимонов сок и висококачествен зехтин. Зелените зеленчуци и плодовете са едни от най-добрите източници на алкални микроелементи като калций например. Яжте ги през целия ден, за да поддържате здравословен алкално-киселинен рН-баланс в организма.

3. Закусвайте със сурови безсолни бадеми. Те съдържат много алкални минерали като магнезий и калций, които възстановяват киселинно-алкалния баланс и нормализират кръвната захар.

4. Пийте бадемово мляко и си правете зърнени шейкове със зелен прах от типа на спирулина. Ако имате възможност за избор, бадемовото мляко е винаги за предпочитане пред кравето.

5. Ходете на разходки или се занимавайте със спорт. Физическата активност е от съществено значение. Тя помага да изхвърлите от организма киселите продукти.

6. Дишайте дълбоко. В идеалния случай, трябва да си намерите място с чист въздух, наситен с кислород и да го посещавате при всяка възможност. Там (и не само там), трябва да пиете много вода, за да изхвърлите от организма си шлаките.

7. Не яжте месо всеки ден. Ако можете да потърпите няколко дни без месо – отлично, тъй като ежедневната консумация на месо оставя след себе си киселинни отлагания.

8. Избягвайте десерти с високо съдържание на захар и сладки газирани напитки. Захарта е един от най-опасните киселинни продукти. За да се неутрализира киселинността от една бутилка газирана напитка, са нужни повече от 30 чаши вода!

9. Включете в менюто си повече зеленчуци. Забележка: картофите не се броят! Много полезни са чушки, аспержи, тиквички и патладжан.

10. И накрая, яжте много брюкселско зеле. Той перфектно възстановяваалкално-киселинното равновесие в организма и съдържа много хранителни вещества и полезни ензими.

Споделете тези полезни съвети с приятелите и семейството си!

 

 

Източник: Flow.bg

Харесват ти статиите и информацията, която подготвяме с толкова любов? Присъедини се към нашето щастливо пространство:

ПРИСЪЕДИНИ СЕ (#3)

Scroll to Top